H.O.S.V. de Vrolijke Hond

Puppy cursus

De Puppy cursus is voor honden van 9 weken (na de 2e enting!). Tijdens de puppy cursus wordt vooral veel aandacht geschonken aan de socialisatie van de pup. Zo leren pups o.a. omgaan met vreemde mensen en honden, verschillende geluiden en vreemde voorwerpen.

Ook leren ze aan de riem meelopen, zitten en liggen op commando, terugkomen als het baasje roept en tandjes en oren controleren. Allemaal op een speelse en positieve manier. Belangrijk is dat pup en baas plezier beleven aan de cursus en samen een goede band opbouwen.

Elementaire Gehoorzaamheid (EG)

Na de puppy cursus kunt u nog meer leren in de cursus Elementaire Gehoorzaamheid. Ook jonge honden (vanaf 6 maanden) die nog niet eerder een cursus hebben gevolgd stromen in deze groep in.

Tijdens deze cursus leert u aandacht vragen en vasthouden, gedrag naar andere honden, gedrag naar de baas en vreemde mensen, volgen, zitten en blijven zitten op commando, afliggen en blijven liggen op commando, komen op commando en aan de voet komen.

Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG)

De VEG cursus is voor honden van 1.5 jaar oud. Tijdens de cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid worden de onderdelen van de Elementaire Gehoorzaamheid uitgebreid. Ook het terugsturen naar de plaats en de beginselen van het apporteren en vooruit sturen worden aangeleerd.